Henrik, grundare Alohana Group AB.

Henrik är uppvuxen i Stockholm, och jobbar till vardags som idrotts- och engelsklärare på en högstadieskola. Det var under föräldraledigheten med dottern Sally som önskan om att driva eget företag väcktes.

ALOHA!

 

ALOHANA är en sportbutik och SUP-uthyrning på Väddö i vackra Roslagen. Hit tar du dig enkelt från Stockholm med bil eller SL-buss. Butiken är öppen under säsong (april-sep), men brädor kan man boka för uthyrning året om.

Idén till verksamheten föddes under sommaren 2020, då vi tillbringade mycket tid på Väddö och kände att det saknades snabba, lätta och roliga sätt att ta sig ut på vattnet för den som inte hade egen båt. Då vi båda tycker att SUP är världens härligaste aktivitet blev vi överraskade att det inte fanns någon ordentlig SUP-uthyrning på Väddö, trots alla möjligheter som kanal och havskust erbjuder. 

Brädorna är hjärtat i vår verksamhet, men i vår fina butik hittar du även andra sport- och friluftsprodukter som gör din sommar och tid på Väddö ännu bättre. Vår ambition är att erbjuda en helhetskänsla och allt du behöver för en riktigt rolig och lyckad utflykt eller semesterdag. Därför kan du hitta både friluftsprodukter, roliga spel och ”bra att ha”-saker hos oss.
 

Precis som sporten stand up paddling, kommer vårt namn Alohana från Hawaii. Det är en sammansättning av orden Aloha (hej, kärlek) och Ohana (familj). Det är också den känsla som vi vill förmedla till dig som besöker oss. Välkommen in!

Henrik & Alice

Henrik och Alice. Alohana Group AB
Alice grundare till Alohana Group AB.

Alice är uppvuxen på Väddö men flyttade till Stockholm när hon var 16. De senaste åren har längtan tillbaka till landet växt sig starkare, och när Henke föreslog att starta företag var hon inte sen att säga ja.

Snabbfakta

Företagsnamn: Alohana Group AB
Organisationsnummer: 559276-8997
Grundare: Henrik Rickardsson och Alice Krön
Första säsong: 2021

Skicka ett meddelande

Vanliga frågor

  1. Du bokar och betalar på hemsidan.
  2. Du kommer förbi vår butik och hämtar SUP och tillbehör. Kom gärna 15-20 minuter innan för att maximera tiden på vattnet!
  3. Du tar dig ner till vattnet som ligger 300 meter från vår butik. Alternativt att ni packar in er i bilen och tar er till den plats ni önskar. 
  4. Du åker vart du vill, solar, njuter och har det gött på brädan.
  5. Du ska lämna tillbaka brädan i butiken senast på sluttiden. När du lämnat in brädan går vi igenom att allt är i samma skick som vid utlämning.
  6. Välkommen tillbaka!

Under butikens öppettider går det bra att komma in i butiken och hyra SUP direkt. Då bokar du och betalar på plats och får brädan på en gång. Detta förutsätter såklart att inte alla brädor redan är uthyrda. Vill du vara säker på att kunna paddlanär du vill så rekommenderar vi dig att boka online! 

Alohana Group AB är inte ansvariga för olyckor som inträffar under uthyrningsperioden. Du ansvarar även för att SUP:en och tillbehören återlämnas i samma skick som när du hämtade ut den. 

Avbokning får göras fram till 4 dagar innan hyrestillfället. Därefter får man betala halva hyran om man avbokar. Avbokning senare än 24 timmar före hyrestillfället debiteras med hela hyran.

För närvarande (våren 2021) håller vi inga kurser, däremot får alla som hyra SUP hos oss en grundlig genomgång vid utlämning av SUP:en. Då går vi igenom hur du tar hand om brädan, hur du kommer ut på vattnet och lite olika paddlingstekniker.

Vi kommer börjar erbjuda kurser så fort vi har möjlighet, så håll utkik!

Absolut! Vår allroundbräda Dragonfly lämpar sig särskilt bra för yoga och liknande aktiviteter.

Uppblåsbara. Vi hyr bara ut kvalitetsbrädor från det svenska märket Black Cat Boards. Tack vare att de är designade med svensk ingenjörskonst är de i princip lika stabila och lättpaddlade som hårda brädor. Att de är uppblåsbara gör dessutom att de är mer stryktåliga och lättare att ta med sig.

Som standard har lämnar vi ut alla brädor nerpackade i väska. Detta för att ni lätt ska kunna transportera brädan till lämpligt ställe. 

Vill ni få brädan uppblåst hjälper vi gärna till med det. Det är bara 300 meter ner till vattnet så det går bra att bära ner brädan uppblåst dit. 

 

Dragonfly, SUP, Paddelbrädor, Väddö, Väddö kanal, Norrtälje, uthyrning
SUP, Paddelbrädor, Väddö, Väddö kanal, Norrtälje, uthyrning

Vi använder Cookies på denna sida för att ni ska få en så bra upplevelse som möjligt.